Att inreda sitt hem

8 mars, 2019 av Tess
Att inreda sitt hem

I samband med att våren kommer blir vi ofta sugna på att göra om i våra hem. In med våren och det nya och ut med vintern och det gamla. Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem och vi vill gärna att den ska vara både inbjudande, fin och praktiskt. Ett bra utgångsläge är att börja med att försöka dölja exempelvis skor. Idag finns massor av fina och praktiska förvaringsmöbler för skor. Genom att låta gästerna slippa snubbla över ett berg av skor direkt när de kommer innanför dörren har hallen redan fått sig ett lyft.

Gardiner

Gardiner är en inredningsgrej som verkligen kan förändra ett rum. Genom att ändra utseende, färg och mönster på gardinerna kan rummet bli totalförändrat. Att ändra kulör och mönster är inte den enda som går att göra med gardiner, utan det finns även mängder av sätt att hänga upp dem på. En skena i taket och gardiner från golv till tak kan få till en hotellkänsla medan ett val av kortare kappor ger en mer rymlig och fräsch känsla. Utöver textilier kring fönstren kan kuddar, filtar och kanske en stor matta adderas för att inreda hemmet på ett mysigt och personligt sätt.

Kök

Köket är ofta hjärtat i våra hem och är en plats man tillbringar mycket tid tillsammans med familj och vänner. När man inreder ett kök bör det läggas vikt vid att välja rätt köksbord. Det finns många varianter av bord och alla passar inte överallt, väljs ett som är för stort kan det ta över hela rummet. För att få till den lilla extra hemtrevliga känslan kan köket piffas till med lite grönt. En fruktskål med säsongens frukter eller några färska kryddor i krukor på bänken kan vara skillnaden mellan ett trist kök och ett kök med en wow-faktor.