En liten uppdatering

15 mars, 2019 av Tess
En liten uppdatering

Våren har kommit och aprilvädret likaså. Ena minuten är det sol och i nästa hagel som övergår i snöblandat regn, Stavanger fick ingen snö på hela vintern men nu ska det minsann snöblandas när alla längtar efter vår.

Mig stör det inte så mycket, jag har fortfarande vinterjackan hängandes i hallen men det är det där med kontraster. När det är vindstilla på balkongen springer jag direkt ut med en kaffekopp och sitter i bara t-shirt för att fånga solens värmande strålar, samtidigt kan jag samma dag behöva gå med både vinterjacka och mössa under eftermiddagspromenaden då vinden tilltagit och solen försvunnit.

Sen har jag bytt intensivhobby igen, jag har slutat laga mat och baka som en galning och istället börjat plantera, däremellan hade jag en hel månad då jag bara spelade sims 4 (det var faktiskt det som äntligen fick min hjärna att varva ner så jag kunde slappna av lite).

Som vanligt håller jag i en hobby otroligt intensivt en stund innan jag hoppar vidare och upptäcker nästa lika intensivt, de andra finns ju alltid kvar om än i mindre skala.

Nu har jag insett hur spännande det är att stoppa ner ett frö i jorden och se någonting gro, jag har även avokadokärnor och sötpotatisar i vattenglas som jag hoppas ska slå rot. Jag som aldrig någonsin skulle ha växter hemma har inte längre plats för fler mini-växthus eller krukor i lägenheten, det är så fint med allt grönt <3

Vi har även sagt upp vår lägenhet och väntar på att skriva kontrakt på en ny. Den har samma hyra som den vi har nu men till skillnad från denna har den ett stort gästrum så att vi kan få besök och där jag annars kan få plats med alla mina hobbys.

Sen har den en stor uteplats med gräsmatta och jag längtar redan efter att få tillbringa dagarna där i sommar. Även om jag försökt stå emot så har jag har redan börjat flytta in där mentalt så jag hoppas verkligen att de som hyr ut inte bestämmer sig för att dra sig ur eller något, avtal känns alltid osäkra innan man har kontraktet i hand liksom.

Här hemma börjar det bli dags att gå igenom lägenheten, jag tänker att jag ska ta lite åt gången redan nu eftersom kroppen inte alltid vill vara igång, skönt att kunna slippa den stressen som blir när man har en vecka på sig att packa ner allting.

Samtidigt kämpar jag hårt med att hålla fingrarna i styr, de har nämligen öppnat en liten plantagenbutik inne i stan och den har så många fina växter som bara ropar efter att bli adopterade! Men det är ju ingen ide att köpa något förren vi flyttat, så jag bidar min tid och framtidsdrömmer istället (och smygplanterar lite under tiden, nysådda saker hinner ju inte bli så stora på två månader tänker jag hehe).

Högst på min önskelista står ett citronträd och en monstera, och kanske en och annan jordgubbsplanta som bär frukt redan i år!

Annars är jag fortfarande sjukskriven på heltid, mina monster har gett med sig en hel del, vi försöker ordna med medicin som hjälper sömnen och jag får hjälp av en riktigt bra psykolog så på det sätter är det bättre. Men det är en lång väg att gå, ett helt liv kantat av trauma kan inte bearbetas i en handvändning hur gärna man än vill.

Jag ser dock på mig själv lite som en planta, jag gror nu och kommer så småningom att blomma ut i någonting vackert jag med <3

Men jag vill så gärna veta, hur har ni haft det sen sist? Jag har helt tappat bloggosfären de här sista månaderna så är inte uppdaterad hos någon alls och jag saknar er 🙂