Inredning för att skapa mysfaktor

19 februari, 2019 av Tess
Inredning för att skapa mysfaktor

Våra hem har en stor plats i vår vardag och ofta vill vi även visa upp hemmet på internet. Idag ser vi bilder på heminredning överallt och det är lätt att inspireras. Ibland kan det vara svårt att veta vilken väg man ska välja att gå när det kommer till inredningsstil. Ska det vara en sammanhängande stil i hela hemmet, eller kanske helt olika i varje rum? Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin sätter gränserna när det kommer till inredning. Det är viktigt att våga vara personlig och skapa ett hem man känner sig bekväm och trygg i.

Belysning

Ett tips att ta till sig är att lägga energi på att få till en bra belysning. En bra belysning är extra viktigt i vardagsrummet, hallen och köket. Rätt belysning höjer alla hem, oberoende på hur resten av inredningen ser ut. För att skapa mysfaktor kan det vara en bra idé att ösa på med textilier, tyvärr kan vi svenskar ofta vara lite snåla på denna front. Textilier höjer ett hem och det är viktigt att komma ihåg att addera filtar, kuddar och gardiner för att få till en härlig känsla i rummet. En stor matta kan också vara ett framgångsrecept!

Möblera

Genom att ändra möbleringen från att ha möblerna efter väggarna till att kanske flytta ut en soffa eller fåtölj till mitten av rummet kan skapa en bra effekt. Man kan också använda möbler som en avskiljare i större rum. Ett bra inredningstips är att ha en neutral bas på exempelvis väggarna för att vara lite mer vågad i de mindre inredningsdetaljerna. Detta gäller också för större inköp som till exempel soffa och säng. Större inköp är ofta dyra och det är därför smart att välja diskreta färger på sådana ting. Blir man däremot less på de mindre inredningsartiklarna är de lätta att byta ut.