Inredningstips för både kök och sovrum

16 mars, 2019 av Tess
Inredningstips för både kök och sovrum

Känns hemmet lite tråkigt? Skulle en liten förändring vara på sin plats? Här går det att ta del av tips gällande inredning för både kök och sovrum. Det finns många saker som skapar ett mysigt sovrum eller ett trendigt kök. Ett hem ska kännas trivsamt och att hålla det snyggt är ett bra hjälpmedel. När det kommer till färger på väggar eller dylikt är ett tips att ha det så naturligt som möjligt. Det kan även vara en god idé att se till att färgerna passar ihop med möblerna, så att allt går i samma ton. Eller att det helt bryter av, om du föredrar det.

För kök

För ett stilrent kök kan marmor på köksbänkarna vara ett hett val, kanske tillsammans med svarta skåp och ugnen och mikron inbyggda i skåpen. Kyl och frys kan med fördel matcha köksskåpen så om dessa är svarta kan även kylen och frysen vara det. Se till att dessa två står bredvid varandra så att onödigt spring elimineras. Den som gillar vitrinskåp och öppna hyllor kan även inkludera detta i inredningen. Vad sägs om ett snyggt bord i mitten av rummet med tillhörande barstolar? När det är dags att inreda köket är det viktigt att en klar idé om slutresultatet är framtagen. Utgå från de behov som finns av rummet.

För sovrum

Sovrummet ska vara mysigt och harmoniskt för att underlätta för en god natts sömn. Försök skapa lugn och ro genom att välja rätt färger på väggar och detaljer. Neutrala färger är uppskattade, till exempel grått. I sovrummet behövs inte särskilt många möbler. En säng med fina textilier samt en garderob och/eller byrålåda räcker gott och väl. Att även skaffa ett skrivbord eller en TV till rummet kan få en stressande effekt – en effekt som inte hör hemma i sovrummet. Försök även undvika skrikiga färger i den mån det går. Ett doftljus eller doftpinnar med en lugnande doft kan fungera både som en fin inredningsdetalj och som hjälp med nedvarvning.