Inredningstips för hemmet

16 mars, 2019 av Tess
Inredningstips för hemmet

Att trivas i sitt hem är något av det viktigaste här i livet. Hemmet är trots allt en plats där vi spenderar en stor del av vår tid. Därför är det viktigt att se till att vi trivs och känner oss trygga i våra hem. Inredning kan ha stor effekt på känslan i ett hem, inte minst eftersom den kan hjälpa till att skapa ett hem som passar den boendes individuella stil. Med hjälp av små inredningsdetaljer kan känslan i ett helt rum förändras och skapa en trivsam miljö. Nedan hittas några konkreta tips att ha i åtanke när det är dags att inreda hemmet. Jag vill också passa på att tipsa om jämförelsesajten Creddit.se om du behöver ta ett litet lån.

Släpp in ljuset

Ett hem fullt av ljus är ett lyckligt hem. Genom att inreda med mjuka, ljusa färger kan en fräsch, ljus och ren känsla skapas i hemmet. Detta kan vara extra fördelaktigt i gemensamma utrymmen såsom kök och vardagsrum, då ljusa toner får dessa rum att kännas större. Ljusa väggar passar utmärkt med krämigare nyanser på soffa, gardiner och mattor. I vardagsrummet kan små inredningsdetaljer som ljuslyktor och kuddar göra stor skillnad när det gäller känslan i rummet och i köket kan det vara en god idé att satsa på bra förvaringsmöjligheter för att på så sätt skapa en ”renare” look.

Mjukt och mysigt i sovrummet

När det gäller sovrummet kan det på sätt och vis vara bättre att tänka tvärtemot inredningen i kök och vardagsrum – här kan en lite mörkare, mysigare känsla vara att föredra. Det är viktigt att sovrummet känns inbjudande och avkopplande, så även här kan det vara en bra idé att satsa på förvaring för att slippa ha saker liggandes framme. Garderober med spegeldörrar kan få rummet att kännas större och tunga gardiner kan mjuka upp rummet samtidigt som det förbättrar akustiken. Sänglampor med ett behagligt ljus, gärna med en dimmer, och ett ordentligt sängöverkast kan vara något att investera i.