Snygga 3D-ögonbryn med microblading

9 april, 2019 av Tess
Snygga 3D-ögonbryn med microblading

Microblading, eller mikrobladsteknik som det också kallas, går att förklara som en kosmetisk tatuering. Det sägs vara semipermanent och utförs genom att föra in pigment i överhuden vid ögonbrynen. Eftersom färgen sätts in så pass nära ytan kommer linjerna se mycket klarare och skarpare ut jämfört med en klassisk 3D-tatuering, det är detta som gett tekniken namnet ”3D-ögonbryn”. Innan du bestämmer dig för att genomgå en microblading är det bra om du läser på lite mer om ämnet. Du kan även boka ett konsultationsmöte där du kan få svar på alla dina frågor och få veta hur ett ingrepp går till.

Hur processen går till

Hur det går till kan variera lite beroende på vem du väljer för att tatuera dina nya ögonbryn. Var noga med att ta reda på all information du kan innan du bokar ditt konsultationsmöte, det finns nämligen många så kallade experter som inte vet vad de gör utan endast vill lura till sig pengar. Själva processen tar ett par timmar, ni börjar med att prata om dina önskemål, göra skisser och välja färg. Det är viktigt att du känner dig helt nöjd innan själva microbladingen påbörjas. Om det är smärtfritt eller inte beror på din smärtgräns. Vissa tycker det är lite obekvämt medan andra inte känner någon smärta alls.

Varför microblading?

Det finns många fördelar med att välja microblading. Några av de vanligaste anledningarna till varför folk väljer den här tekniken är att det ger en naturlig look om det görs på rätt sätt. Det är också ett bra sätt att slippa rita dit eller fylla i dina ögonbryn om du känner att du måste göra det varje morgon. Microblading får dessutom ditt ansikte att se mer ungdomligt och glatt ut. Så svaret på frågan ”varför microblading?”, är varför inte? Var dock alltid noga med att göra din hemläxa om hela processen innan du bestämmer dig för om det är något för dig eller inte.